Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notes de premsa AFB
inici AFB - Notes de premsa
     
  FEFAC se suma al suport de la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament  
 

L’oficina de farmàcia, com a part del sistema sanitari, està preparada per assumir nous reptes

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General
  • Etiquetes:
  • Data de publicació: 09/05/2017 15:44:44
 
 

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) creu en la importància que els agents socials i econòmics i institucions s’uneixin per fer realitat que Barcelona aculli la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès).

Així, l’empresarial de farmàcies dóna suport a la preparació de la candidatura de la capital catalana per fer-ho possible, amb els treballs conjunts entre el Departament de Salut de Catalunya, el Govern de l’Estat, l’Ajuntament de Barcelona i de les entitats implicades en l’impuls de la iniciaiva per assolir que la seu de l’EMA s’emplaci a la capital catalana.

La ubicació a Barcelona d’aquest organisme europeu, al voltant del qual hi ha un ecosistema de 1.600 empreses que també tindrien presència a la ciutat, a part de la important aportació econòmica i social, seria enriquidora per a la professió i el sector farmacèutic en el seu conjunt, doncs es convertiria en el principal pol de coneixement, tecnologia i activitat en torn l’avaluació científica, supervisió i control de seguretat dels medicaments a la Unió Europea.

Entre els factors que fan la ciutat idònia com a seu per albergar l’Agència es troba la qualitat del seu sistema sanitari, tant públic com privat, i de la seva xarxa assistencial, així com l’elevada concentració a Barcelona i Catalunya de companyies farmacèutiques, que representa gairebé el 50% de tota la indústria del sector a l’Estat, un entorn privilegiat pel que fa a la recerca biomèdica i un entramat innovador de empreses que ve recolzat per un important conjunt d’universitats i escoles de negoci i de direcció d’empreses.

En aquest escenari, també cal destacar el model d’oficina de farmàcia, que garanteix amb la seva àmplia xarxa que tots els ciutadans, de qualsevol indret, puguin accedir en condicions d’igualtat i equitat a l’atenció farmacèutica en qualsevol moment. A més, l’oficina de farmàcia catalana, com a part integrant del sistema de salut i amb professionals qualificats, és pionera en el desenvolupament de serveis assistencials de manteniment de la salut i prevenció de malalties i està preparada, en permanent formació continua, per assumir nous reptes professionals. Tota aquesta activitat en torn el medicament i sanitària repercuteix sobre la salut de la població, que és l’objectiu final de qualsevol sistema sanitari. 

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Associació de Farmàcies de Barcelona - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | afb@afb.cat