Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notes de premsa AFB
inici AFB - Notes de premsa
     
  Les TiritasŽ Solidāries i les farmācies recapten més de 35.000€ per als pacients amb cāncer  
 

Els usuaris de les farmàcies de Barcelona encara poden comprar capses de Tiritas® amb fins benèfics per a Oncolliga

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General
  • Etiquetes: RSC | Alliance Healthcare | Oncolliga | Fedefarma | cāncer | Hartmann | Tiritas
  • Data de publicació: 14/06/2016 14:11:25
 
 

La campanya “Amb el càncer, no et tallis”, posada en marxa pel GRUP HARTMANN i l'Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB), amb la col·laboració de la cooperativa farmacèutica Fedefarma i la distribuïdora Alliance Healthcare, ha estat tot un èxit. S'ha fet una donació total de 40.000 capses de Tiritas® Solidàries a les farmàcies de la província de Barcelona, ​​el que s'ha traduït en una recaptació de més de 35.000 €. Els diners aniran íntegrament a la Fundació Oncolliga, que dóna suport a persones amb càncer i treballa per millorar el seu benestar i qualitat de vida.

En un acte celebrat aquest matí a la seu de l'AFB, Marc Pérez Pey, director general d'HARTMANN Espanya i vicepresident regional, ha lliurat el xec dels diners recaptats a Joaquim Gil, president d'Oncolliga. Marc Pérez Pey ha assenyalat “és un orgull poder col·laborar amb una fundació que es preocupa pels pacients amb càncer i les seves famílies. A HARTMANN estem molt contents d'haver estat partícips d'aquesta campanya”. Pérez Pey també ha destacat la tasca de coordinació que han tingut l'AFB, Fedefarma i Alliance Healthcare, que han assegurat el bon funcionament de la campanya.

Per la seva banda, Joaquim Gil ha recalcat: “Les Tiritas® Solidàries han estat tot un èxit i ens serveix per seguir la nostra tasca de donar suport social i psicològic a persones amb càncer i als seus familiars”.

Amb la campanya “Amb el càncer, no et tallis”, els participants han volgut sensibilitzar i implicar la població en el suport a les persones amb càncer. Actualment, la supervivència davant el càncer està millorant, i els experts calculen que la supervivència sobrepassa el 50% dels casos. No obstant això, es preveu que un de cada dos homes i una de cada tres dones patiran la malaltia al llarg de la seva vida.

Oncolliga - Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica és una entitat sense ànim de lucre que ofereix, de forma gratuïta, atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars al llarg de tot el procés de la malaltia. Amb la campanya Tiritas® Solidàries, es col·laborarà directament en la realització del projecte Servei d'Atenció Domiciliària que fa possible que en un any més de 500 persones rebin suport pràctic a casa seva. La intervenció psicològica que perceben les persones gràcies a Oncolliga els facilita l'adaptació a la complicada situació que viuen, així com la prevenció d'alteracions emocionals de la unitat familiar. El punt fort del projecte és la ràpida capacitat de resposta i la seva alta especialització en malalts oncològics.

Primera acció de l’acord entre HARTMANN i la FEFAC

La campanya Tiritas® Solidàries és la primera acció fruit de l’acord que la companyia farmacèutica alemanya i la Federació de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), a la que hi pertany l’Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB), van signar el passat mes de desembre. El conveni de col·laboració, que té una durada inicial de dos anys, té com a objectiu treballar conjuntament per a la millora de la qualitat de vida de les persones, així com situar a la farmàcia com a punt primari per a la resolució de problemes de salut menors, i consultes sobre hàbits saludables. L’acord preveu el desenvolupament de formacions dirigides a professionals de farmàcia sobre les categories de Primers Auxilis, Monotirització i Incontinència urinària, en les que HARTMANN és experta. El GRUP HARTMANN és líder en la categoria de Primers Auxilis, una categoria especialment rellevant per a la farmàcia, també a nivell social, on s’emmarca la campanya de Tiritas® Solidàries.

 

Sobre el GRUP HARTMANN 

HARTMANN España pertany al GRUP HARTMANN, companyia multinacional alemanya especialitzada en el sector salut i focalitzada en la gestió de ferides, incontinència i prevenció d’infeccions.

La companyia, fundada el 1818 per Ludwig von Hartmann i amb seu central a Heidenheim (Alemanya), té actualment filials a tots els continents i presència a 35 països amb xarxes comercials i plantes de producció pròpies. Compta amb una plantilla de més de 10.000 treballadors a tot el món i genera unes vendes de més de 1.800 milions d’euros anuals. 

El GRUP HARTMANN a Espanya està format per Laboratorios HARTMANN SA, responsable de la distribució i comercialització de productes sanitaris i solucions d’autocuidat; i per PAUL HARTMANN SA, el Centre de desenvolupament i producció d’apòsits adhesius com les emblemàtiques Tiritas® i Cosmopor®. 

La companyia, que compta amb una plantilla de 300 persones a Espanya, té seu corporativa i la planta de fabricació, que engloba el Centre de Competència mundial de desenvolupant i fabricació, a Mataró (Barcelona).

Sobre l’Associació de Farmàcies de Barcelona

L’Associació de Farmàcies de Barcelona és l’entitat empresarial que representa als titulars de farmàcia de la província de Barcelona. Amb un miler de farmàcies associades, pertany a la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC). AFB ha impulsat la campanya “Amb el Càncer, no et tallis” amb l’objectiu de fomentar l’aportació social de les farmàcies i visualitzar que són un col·lectiu compromès amb la salut i el benestar de la població. Amb aquesta voluntat de servei, l’AFB desenvolupa programes com “la farmàcia, el cor del barri”, d’instal·lació de desfibril·ladors per salvar la vida de persones que pateixen un episodi cardíac, o la campanya “frena el sol, frena el lupus”, impulsada per la FEFAC, que facilita a pacients amb aquesta malaltia l’accés de protectors solars de qualitat, fonamentals per evitar l’empitjorament de la seva salut.

 

Sobre Oncolliga

La Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica, Oncolliga, és una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i a les seves famílies al llarg de tot aquest procés de la malaltia per millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida.

L’entitat agrupa un equip multidisciplinari de psiconcòlegs, treballadors socials, treballadors familiars i voluntaris, que ofereixen de forma gratuïta una atenció integral a pacients oncològics, la seva família i cuidadors per donar resposta de manera àgil i inmediata a les seves necessitats. Oncolliga compta, d’aquesta manera, amb un Comitè Científic, integrat per professionals de renom del sector, que tenen la missió d’assessorar sobre les bases en què es basa la funció social d’Oncolliga.

Sobre Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Espanya és la Divisió de Distribució Majorista i Afers Comercials de Walgreens Boots Alliance, la primera empresa global de salut i benestar amb orientació farmacèutica.

Alliance Healthcare treballa en col·laboració amb els farmacèutics i els laboratoris per millorar l'assistència sanitària. Compta amb 26 magatzems de distribució farmacèutica, 3 magatzems de pre-distribució i un centre d'assajos clínics.

La seva cartera de marques de productes de salut i bellesa inclou: Calviga, per a la higiene i cura del pacient, Boots Laboratories per a la cura de la pell i Almus, medicaments genèrics.

Més informació sobre l'empresa en www.alliance-healthcare.es.

Sobre FedeFarma

FEDEFARMA serveix a les farmàcies com a distribuïdora des de l’any 1928. Actualment és la primera cooperativa en volum de facturació a Catalunya (la seva principal àrea d’actuació) i una de les principals distribuïdores del sector a Espanya. Amb més de 3.000 socis i 7 magatzems robotitzats. Fedefarma ofereix un vademècum de 53.000 referències i una cartera de 34 serveis de valor afegit, tots centrats a facilitar la gestió de l’oficina de farmàcia i maximitzar la seva rendibilitat. 

Fedefarma fa 29 anys que està compromesa amb la formació dels seus associats, mitjançant el Programa de Formació Farmacèutica, que compta cada any amb més de 1.000 farmacèutics que s’actualitzen setmanalment en diferents àrees de la sanitat  i de la investigació sanitària. En aquest precedent, reconegut per la Universitat de Barcelona i la Universitat de València, se li sumen els més de 68 cursos de gestió i monogràfics anuals, que la cooperativa implementa als seus magatzems.

La responsabilitat social corporativa per a Fedefarma és una raó de ser. Aquesta visió de la cooperativa es concreta amb múltiples accions solidàries i de caràcter social que impulsa a Fedefarma i a tots els seus col·laboradors a participar amb un èxit rotund. Alguns exemples són el projecte de les Tiritas® Solidàries de Hartmann o la recollida de medicaments del Banc Farmacèutic. L’organització, que compta amb 188 treballadors, té 7 magatzems distribuïts per tota Catalunya i la Comunitat Valenciana. Només des del magatzem i seu social de Fedefarma a Gavà es distribueixen anualment 79.567.209 referències, a les 2.700 oficines de farmàcies, gràcies a la robotització i a l’última tecnologia de reconeixement de producte que proporciona un millor i més ampli servei a les farmàcies.  

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Associaciķ de Farmācies de Barcelona - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ĒC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | afb@afb.cat